Fördelar med pulverlackering

Varför pulverlackering?

Fördelen med pulverlackering är att färgen fastnar även på svåråtkomliga ytor och ger ett jämnt ytskikt oavsett hur tjock färgen är. Ytan blir dessutom väldigt tålig för kollisioner.

Färgpigmentet är helt fritt från lösningsmedel och det pulver som faller ned vid lackeringen går att samla upp och återanvända. På så vis blir det inget spill och därför mer ekonomiskt för dig som kund än ”vanlig lackering”.

Med pulverlackering så har vi kontroll över hur färgen appliceras och kan därför leverera en hög kvalitet på slutresultatet. Våra robotar med sprutor ställs in utifrån tjocklek på färgen eller andra specifika önskemål som du som kund har.

Så går det till

  1. Produkterna hängs upp på en bana
  2. Åker in i en tvättanläggning med alkaliskt avfetttningsmedel.
  3. Produkterna torkas efter tvätt
  4. Åker in i sprutboxen där de pulverlackeras.
  5. Banan avslutas med en torkugn för härdning av färgen.

Vad är pulverlackering?

Det är en skonsam och effektiv lackeringsmetod. I processen görs pulvret statiskt med hjälp av en elektrisk laddning för att sen skjutas ut med hjälp av tryckluft.

Partiklarna dras då till metallen och fastnar för att sen härdas i en ugn med hög temperatur. Härdningen bidrar också till att lacken får en mer slitstark yta och tål kollisioner bättre än våtlack.