Om Östergrens

Svensk kvalitet sedan 1898

Vi har varit en stabil och pålitlig partner inom plåt och lackering länge. Det började däremot med våra AD-lås.

I familjen Östergren har smedyrket gått i arv det var de som försåg gårdarnas hästar runt Skällinge med hästskor och även vagnar.
Det var däremot Arnold Östergren som på 40-50-talet tillverkade det första AD-låset. Bönderna efterfrågade låsmekanism till sina ladugårdar och ekonomibyggnader.

I takt med att efterfrågan ökade tog Arnold patent på låset på 70-talet och det började serietillverkas. I dag kan du hitta AD-låset på de flesta ladugårdar och stall.

Ett hållbart lås

AD-låset görs av svenskt stål och tillverkas för hand. Själva tillverkningen av låset är komplicerat vilket innebär att det är svårt att kopiera.

Bara för att tillverka låset behöver vi genomföra 50 olika moment samt använda helt specialtillverkade verktyg. Låset finns idag både i Sverige och ute i Europa.

Komplett verkstad i Varberg

I takt med att verksamheten växte började vi på Östergrens att även utföra andra typer av plåt och metallarbeten för företag.

I dag har vi en komplett verkstad i Varberg för legotillverkning och lackering vilket är vår huvudsysselsättning. Vi genomför jobb för både större och mindre företag både lokalt och i resten av Sverige.

Våra kunder och partners uppskattar att vi är en aktör i Sverige och att vi kan ge en personlig service och har ett gediget kunnande.
Vår vision är att fler ska välja svensk tillverkning och bearbetning av sina produkter som en del i att stärka Sverige som varumärke samt välja ett företag som värnar om hållbarhet på flera plan.

Kontakta oss med din förfrågan